Encara no ha comprat res ...
Husse Col·labora
protectora
Arxivat a La Salut del Gos per Husse Girona el 22/07/2012
AUGMENT MALALTIES A L'ESTIU

 A l'estiu poden augmentar les malalties del Gossos i Gats. 

L'estiu és una època plena d'energia, vitalitat i entusiasme en la que molts aprofiten per anar-se'n de vacances i pendre el sol y en la que tots, incluint els nostres amics de quatre potes, patim calor. Es per això que des de el bloc de Husse, empresa Sueca d'alimentació natural per a Gossos i Gats em decidit publicar aquesta alerta per als amos de Gossos i Gats sobre les possibilitats de que els nostres companys pateixin les conseqüéncies de les incleméncies de l'estiu com poden ser cops de calor, deshidratació, cremades a les potes o la temuda lehismaniosis.
Per evitar que la temperatura corporal de Gossos i Gats augmenti i els afecti fins i tot de forma irreversible, el veterinaris especialistes de HUSSE recomanen col.locar l'aigua que veuen en una zona fresca i cambiar-la constantment ja que si s'escalfa no la ingeriran, estaran assedegats i poden començar a patir el símptomes típics d'un cop de calor com la pujada de temperatura del seu estat normal 38/39º fina a 42,7º graus en que arribarien a un ritme tan crític que els ocasionaria disfunció múltiple orgànica. En el cas dels Gossos, aquets no suen igual que els éssers humans, tan sols transpiren a través de les potes i panteixant, es per això que es fa necessari que a l'estiu es modifiquin els horaris de passejada. Des de Husse li recomanem una passejada llarga a primera hora del matí, una de molt curta al migdia tan sols perquè puguin fer les seves necessitats, i una altra de llarga al capvespre o nit evitant que es puguin sentir el paviment massa calent o patir cremades .
Al tornar dels passetjos podeu refrescar-les perquè es sentin millor; per fer-ho recomanem utilitzar una tovallola humida i passar-la per el pit que és la zona on pateixen més calor , les potes i el cap. 
En el cas de la Leishmaniosi es comenta que és una enfermetat tropical i és en temporada de calor quant més afecta als animals. És recomana utilitzar anti-mosquits especialitzats com INSEKT MINUS CONCENTRATE, repelent 100% natural per a Gossos i Cavalls que crea una olor insuportable per als mosquits i inperceptible per al nostra olfacte i que també serveix per evitar infestacions per puçes.


Una Dieta més hidratant : Durant l'estiu una bona opció per a mantenir hidratats els nostres companys son els aliments humits. Habitualment s'utilitza l'aliments sec per alimentar-los (pinso), però malgrat que els hi proporciona tots els components que necessiten per a la seva nutrició, durant aquestes époques més caluroses no els hi proporciona hidratació ja que tant sols contenen entre un 8 i un 10% d'humitat.mentre que l'aliment en llauna els hi proporciona entre un 80/85%. És per aquest motiu que els especialistes en nutrició animals de HUSSE us recomanen augmentar el consum d'aquest tipus d'aliment sobretot als felins a qui habitualment els hi costa més acostar-se a l'aigua.
Precisament per a ells, HUSSE, empresa especialitzada en alimentació natural per a Gossos i Gats, us ofereix "4 Sorter", un aliment presentat en paquets de 4 unitats de sabors diferents : Fetge de pollastre i Vegetals; Truita de riu, salmó i vegetals;  Vedella i Ànec i pollastre, tot per a garantir una dieta variada tant per al seu exquisit paladar com per a la seva nutrició en general. Per als Gossos, HUSSE disposa unes exquisites mandonguilles de Pollastre o Vedella i una gran varietat de patès, tots ells disponibles a la nostra botiga on-line www.hussegirona.cat. 
Podeu fer les vostres comandes o consultes a la nostra botiga on-line www.hussegirona.cat . Les comandes es serveixen gratuitament a domicili en 24/48 hores. (comanda mínima 20 euros)

  

 

EtiquetasEtiquetes: Gossos, estiu, pinso natural, pinsos Girona
Comentarios1230 Comentaris
Arxivat a La Salut del Gat per Husse Girona el 02/05/2012
LES BOLES DE PÈL...

 Amb l'arribada de la primavera els gats muden el pèl i amb això el problema de les boles de pèl augmenta. Els gats es passen llargues hores llepant-se i empolainant-se, tasca que manté el pèl en bones condicions. Aquest ritual sol augmentar en animals estressats o per contra poc motivats que busquen en això la calma i la satisfacció. Durant aquesta acció de "rentat" el Gat ingereix molt de pèl mort, que es barreja amb menjar i moc, i es va compactant cada vegada més i acaba acumulant-se a l'aparell digestiu. Aquestes boles de pèl poden circular per l'intestí del Gat sense produir cap dany, i si es així, ens les trobarem expulsades amb la femta. Tot i que en algunes  ocasions  els hi poden provocar molesties importants la majoria de cops acaben sent regurgitades o vomitades.
La situació es complica quant les boles no son eliminades, travessen el pílor i es dirigeixen a l'intestí prim; en aquests casos solen quedar retingudes, es compacten, creixen, i poden acabar donant complicacions greus.

* Quin son el simptomes?

La formació de boles de pèl es més comuna en les races de pèl llarg, tot i que les de pèl curt també poden patir aquesta afecció. Si observem que el nostre Gat ...:

 - Es mostra desganat
 - Té dificultats per respirar
 - Va restret
 - Es comporta de manera extranya
 - Vomita molt sovint
 - Ha baixat pes
 - Tus

  ......seria convenient que acudiu al vostre veterinari perquè us emeti un diagnòstic encertat.

* Com podem reduir les boles de pèl?

 Per evitar que el nostre Gat ingereixi molt de pèl l'hem d'ajudar respallant-lo un cop al dia. El raspall s'ha d'usar primer a contrapèl per eliminar els flocs morts i després , en l'altre sentit. En acabar és recomanable passar una tovallola humida per tot el seu cos per retirar tots aquells pèls que no ha recollit el raspall.
 L'alimentaciò es unaltre factor que pot ajudar a millorar el trànsit de pèl ingerit. Una alimentaciò rica en fibra i suplements dietètics de malta, llevat de cervesa, o oli de fetge de bacallá li seran de gran ajuda si el nostre gat es propens a l'acumulació de pèls a l'intestí. Donar-li herbes i altres plantes específiques per aquesta afecciò li millorarà el trànsit intestinal i en alguns casos li provocarán el vòmit i amb això, l'expulsió del pèl ingetir.
 

 

 

 

 

EtiquetasEtiquetes: gats, boles pèl, malta, husse, productes naturals gats, vòmit, neteja
Comentarios3433 Comentaris
Arxivat a Viatjar amb Gossos i Gats per Husse Girona el 05/04/2012
VIATJAR AMB ALS NOSTRES COMPANYS

A l'estat espanyol hi han uns 3.500 hotels que són "dog-friendly", això significa que reben els nostres estimats animals sense cap inconvenient, a més de unes 3.700 cases rurals i prop dels 1.000 càmpings en que els nostres canins són viatgers permesos.
 Els hotels dog-friendly no necessàriament estan totalment equipats amb els complements que requereix el nostre fidel amic, motiu pel qual és millor portar els seus objectes "personals".
 Entre les cadenes que accepten mascotes es troba la d'hotels "Hi-Tech", on hi ha habitacions en les quals amo i mascota poden compartir juntes el mateix espai. En aquests allotjaments, tenen llits per els cans, plats per al menjar, i fins i tot premis per els que es portin bé!!
 La "Guia per viatjar amb animals de companyia" estima el preu addicional de les habitacions per a mascotes entre 12 i 30 euros de mitjana.
 Sempre és important contactar amb l'hotel abans de reservar i conèixer detingudament les condicions per no tenir sorpreses.
 Hi ha dos pàgines que poden esdevenir referència per buscar allotjament per a nosaltres i la nostra mascota, http://www.seadmitenmascotas.com i http://www.hotdogholidays.com per conèixer la situació de tot Europa.

EtiquetasEtiquetes: viatges amb gossos, hotels gossos, gos
Comentarios1570 Comentaris
Arxivat a La Salut del Gos per Husse Girona el 27/03/2012
LES INFECCIONS A LES OÏDES

Les infeccions de l'oïda en els gossos són comunes i la majoria dels gossos pateixen d'aquesta condició dolorosa en algun moment de la seva vida. El gratar-se i fregar-se l'orella movent el cap són els símptomes més comuns. També es pot notar una olor anormal en l'oïda, enrogiment o inflor. Per a l'èxit del tractament s'ha de netejar l'oïda amb un netejador suau però la neteja pot ser bastant dolorosa per al gos. Una manera eficaç de netejar l'oïda és per humitejar el conducte auditiu extern amb la solució de neteja que utilizeu i col · locar una bola de cotó de grandària apropiada a l'entrada del canal auditiu, i després fer massatges suaument . Mentre que el vostre gos ho toleri, es pot netejar diverses vegades fins que la bola de cotó surti bastant neta. Després que el conducte auditiu extern s'ha netejat, deixeu que s'assequi durant 10 minuts aproximadament. A continuació, administreu-li el medicament que el vostre veterinari us hagi prescrit (ungüent medicinal o gotes).

TOVALLOLETES HIGIÈNIQUES HUSSE
(Una bona opciò per a la higiène de l'oïda de gossos i gats)

Les tovalloletes higièniques Husse sún útils per netejar de forma eficaç les orelles del vostre Gos o Gat. Calmen les irritacions de l'oïda i reduieix els bacteris que causen males olors als plecs de les orelles. L'Oli natural de arbre de tè australià proporciona una neteja a fons mentre desinfecta. Les tovalloletes Husse només contenen substàncies naturals i esta formulat exclusivament per a la cura dels animals de companyia sense cap tipus d'experimentació amb animals.

Més informació del producte

EtiquetasEtiquetes: gos, gossos, infeccions oïdes, tovalloletes higièniques husse
Comentarios3917 Comentaris
Arxivat a Beneficis de tenir un Gos per Husse Girona el 25/03/2012
UN GOS ENS FA MÉS FELIÇOS

Cada cop més el gos  és considerat un membre més de la família. A Europa, on resideixen almenys 70 milions de gossos a les nostres cases, una de cada quatre llars així ho certifica, segons les dades de la Federació Europea de Productors d'Aliments per a Mascotes (2010).

La importància de tenir amb nosaltres al fidel amic de l'home, aporta uns quants beneficis emocionals a els qui comparteixen amb ell, encara que no sempre els coneixem.

Segons diversos estudis, entre ells el de l'Institut Nacional de Salut d'Estats Units, els propietaris de gossos solen “experimentar” menys ansietat i al mateix temps mostren la possibilitat de recuperar-se més ràpidament de situacions estressants.

L'estudi revela que les "xerrades” amb el gos ajuden a superar un dia dur, perquè ens permet esplaiar-nos ja que són uns oïdors excepcionals.

De la mateixa forma, també hem de tenir en compte l'afecte que ens dóna sempre el nostre amic de quatre potes, que augmenta la nostra sensació de benestar i ens professa un amor incondicional, així com ens dóna moments divertits i ens proporciona alegries i ganes de riure.

L'estudi adverteix que totes aquestes beneficis que ens dona la nostra mascota hem d'agrair-les aportant-los paraules amables i esmimar-los per estrènyer el nostre vincle de forma saludable.

EtiquetasEtiquetes: gossos, mascotes, salut gossos
Comentarios12039 Comentaris
Arxivat a Comportaments Gos/Gat per Husse Girona el 12/02/2012
10 possibles raons per les que el seu Gat no utiliza la caixa de Sorra

En general, des de petits, els gats són molt nets i utilitzen la caixa de sorra que els hi tenim preparada per a a fer les seves necessitats. No obstant això , de vegades pot succeir que el gat ho faci fora de la caixa. Això no significa pas que el gat no sigui net, les raons poden ser diverses i poden indicar un problema transitori o alguna cosa mes seriosa. És per això que es molt important intentar esbrinar quina es raó per la qual el gat actua d'aquesta forma.

1.- El gat no està castrat :

Els Gats no esterilitzats marquen el territori amb l'orina. Els mascles tendeixen a marcar el seu territori amb més freqüència que les femelles i solen començar a fer-ho al voltant dels 8 mesos edat. El marcatge pot ser per exemple estimulat per l'aparició d'un altre mascle per la zona, fins i tot si el gat o surt de casa pot detectar per la porta o finestra l'arribada de l'animal. El marcatge és més comú en èpoques de calor. Els mascles marquen per atraure a les femelles i les femelles als mascles.
Marcant el territori els gats busquen difondre l'olor de la seva orina tant fort, lluny i durador que sigui possible. Habitualment ho fan en zones verticals i si algun cop ho fan a terra deixen un rastre el més llarg possible.

Per tant, si el seu gat no està castrat, és el moment de programar una cirurgia, la qual resol el 90% d'aquests casos. No obstant això, l'esterilització s'ha de fer abans de que comenci a marcar, doncs s'obtenen millors resultats. L'olor de l'orina del gat es molt intensa i malgrat que el gat estigui castrat l'olor dels seus anteriors marcatges els pot atreure i fer que tornin a orinar-se al mateix lloc. Si esterilitzeu el vostre gat després de que hagi començat a marcar, heu de tenir cura d'eliminar qualsevol olor d'orina. Aplicar un olor àcid, però no tòxic, com ara suc de llimona o taronja sol ser molt efectiu. Eviteu netejar la zona marcada amb detergents que portin amoníac, ja que aquests atrauen als gats fent que s'orini!!

2.- La Caixa de sorra està bruta:

Els gats eviten utilitzar una caixa de sorra que està bruta. Els excrements s'han de treure al menys un cop al dia. En cas de problemes proveu a augmentar la freqüència de la neteja del recipient per veure si dona bon resultat.

3.- No li agrada compartir la caixa de sorra:

No a tots els gats els agrada compartir una  caixa de sorra. Els gats son animals 
territorials però accepten compartir casa amb un altre gat, una altre cosa es que acceptin compartir la caixa de la sorra. Si té una caixa per gat, les caixes han d'estar separades, si pot ser en habitacles diferents. Si els ha de tenir en el mateix habitacle per qüestió d'espai, no els posi en fila l'una al costat de l'altre, per el gat es el mateix que tenir-ne una de sola per compartir. Si té més d'un gat i te el problema de que orina/en fora de la caixa , provi de tenir una per cada gat.

4.- El tamany de la caixa de la sorra:

Potser que la caixa de la sorra sigui
massa petita per al vostre gat i se sent incomode en ella. Els gats necessiten una caixa en la que hi hagi prou espai per girar-se i furgar. Invertir en una caixa de sorra mes gran pot ser la sol.lució.

5.- El tipus de sorra no li agrada:

Hi ha gats que odien la sorra pefumada hi a d'altres no els agrada el silice,etc. Si teniu problemes d'utilització de la caixa aquesta potser unaltre de les causes. Proveu de cambiar a un tipus de sorra que li agradi i si senti comode. Us aconsellem KATTSTRÖ (sorra superaglomerada), posiblement la millor sorra fabricada a Europa, 100% natural, 99% lliure de pols i económica, o bé ECO KATTSTRÖ,
nou sistema ecologic d'higiene per a gats, sense pols ni olors, fabricat amb serradures d'avets i pins Suecs i de gran durada.

6.- L'espai on està ubicada la caixa no es correcte:

En el seu hàbitat natural, quan un gat està fent les seves necessitats, d'adopta una posició que el fa vulnerable, per aquesta raó el seu instint els porta o buscar llocs protegits i recollits. Eviteu col.locar la caixa de la sorra al costat de la rentadora o al costat d'objectes que facin molt soroll i que els puguin espantar. També tingueu en compte que la caixa no ha d'estar aprop d'olors molt fortes considerades desagradables per als gats. Tingueu cura de no molestar-los quan estan fent les seves necessitats, doncs son molt sensibles a la tranquil·litat i intimitat. Per tant, intenteu ubicar la caixa de sorra si es possible en un lloc tranquil on el gat pugui fer les seves necessitats sense ser molestat.

7.- La caixa està massa aprop del menjar:

Eviteu deixar recipients de menjar aprop de la caixa i si podeu en habitacions diferents. Si això no es possible poseu-los en parets oposades, mai un al costat de l'altre.

8.-  L'olor dels productes que deixen els productes amb els que netegeu la caixa de sorra es molt forta:

Als gats no els hi agrada gens ni mica la olor dels desinfectants ni la d'altres 
productes de neteja , així que assegureu-vos d'esbandir bé la caixa de sorra un cop netejada per eliminar la resta de productes químics de neteja.

9.- Darrerament hi ha hagut canvis significatius a casa:

Els gats son animals de rutina i s'estressen fàcilment quan hi ha canvis significatius a la llar. El canvi d'estil de vida deixa desorientat l'animal i fins i tot li pot produir depressió. L'arribada d'un nou gat o una nova persona a la casa pot ser molt estressant per a ell i els nervis poden ser causa de que faci les seves necessitats fora de casa. També el fet de deixar-los més de temps sols de l'habitual pot ser una causad'estres per el gat. Per sort habitualment solen acabar habituant-se a aquests canvis i la conducta torna a la normalitat amb el temps. Un-altre raó per la qual pot fer les necessitats fora de la caixa i normalment no es relaciona es el soroll de fora de l'habitatge. Degut al gran sentit de l'oida que tenen els gats son molt sensibles als sorolls procedents de l'exterior i per exemple unes obres al carrer poden tensionar-se força. La possible solució si es pot, es tenir-lo en el lloc mes silenciós de l'habitatge mentre dura el soroll que arriba de l'exterior.
  
10. El Gat te un problema de salut:

Qualsevol canvi en el comportament del vostre gat ha de ser un motiu d'alerta i raó suficient per fer una visita al veterinari si el problema es perllonga. Orinar fora de la caixa no és una excepció. Com que no ens poden parlar, alguns gats comencen a fer les seves necessitats fora de lloc per advertir als seus    propietaris que estan experimentant dolor o que alguna cosa va malament. Hi ha diversos problemes de salut que poden estar associats amb l'eliminació inadequada d'orina.

Els problemes en el tracte urinari poden causar dolor en orinar i el gat pot associar el dolor amb la caixa de sorra, el lloc que solen utilitzar. Poden pensar que el problema del dolor és el lloc on orinen i van canviant el lloc de la casa buscant un lloc on poder orinar sense dolor.

Un altre problema pot ser la incontinència en els gats que afecta especialment als d'edat avançada. Els gats amb aquest problema no poden controlar l'orina i buiden la bufeta en qualsevol lloc de la casa. Repartir caixes de sorra per diversos llocs de la casa pot ajudar a reduir el problema. En aquests casos pot ser  fins i tot necessari l'us de bolquers.

De vegades, les caixes de sorra es col·loquen en llocs elevats accessibles amb un simple salt per a un gat sa, però per a gats amb problemes articulars com l'artritis pot ser dolorós per a ells.

La diabetis, l'hipertiroïdisme i altres malalties, també poden influir en el sistema urinari dels animals i afectar el seu comportament. L'excés d'orina pot causar un embrutiment excessiu de la sorra i el gat deixa d'utilitzar la caixa.Evidentment aquest problema es pot resoldrà augmentant el nombre de cops  que netegem la caixa de la sorra.

El més important però, es que el comportament del gat en indueixi a l'error i qualsevol problema pugui estar causant dolor al gat i posem en perill la vida de l'animal. Així que davant qualsevol dubte acudiu al veterinari per comprovar que la salut del sistema urinari del seu gat està bé.

EtiquetasEtiquetes: sorra per a gats, natural, sorra aglomerada, sorra husse , kattströ
Comentarios2811 Comentaris
Arxivat a Alimentació natural per Husse Girona el 06/02/2012
BENEFICIS D'ALIMENTACIÓ NATURAL

       Si tenim cura de la nostra alimentació, per què no preocupar-nos de l'alimentació i nutrició dels nostres amics? No tots els productes que tenim al nostre abast son beneficiosos per als nostres Gossos i Gats. Molts dels pinsos comercials de gran consum utilitzen productes químics en la seva elaboració (colorants, conservants,antioxidants, saboritzans,etc)
       Els conservants i antioxidants són substàncies químiques afegides a l'aliment per retardar els efectes de l'oxidació. Aquestes substàncies poden arribar a ser perjudicials per a la salut dels nostres animals si les consumeixen habitualment durant un periode de temps prolongat.
       Els antioxidants sintètics més utilitzats son  BHA, BHT i Etoxiquina. Tant el BHA com el BHT es van usar en la indústria petroquímica per protegir els derivats del petroli. Així mateix la Etoxiquina s'usa com antioxidant en la indústria del cautxú.
       Els colorants són afegits a una gran part dels aliments de gran consum per a mascotes amb l'única finalitat de fer-los més desitjables als ulls dels propietaris. Però, en aquest cas, una bona imatge, no té perquè associar-se a una bona qualitat de l'aliment.
       Els aromatitzants que s'utilitzen per augmentar la palatabilitat, per fer  el producte més apetitós per a les mascotes. Aquesta ha estat la raó principal per l qual molts gossos han perdut la capacitat de deixar d'ingerir aliment tot i  sentir-se saciats.
       Els aglomerants s'utilitzen per donar textura a l'aliment, modificant tant la digestabilitat del mateix com l'absorció de minerals i oligoelements essencials. En el menjar humit de gran consum s'fegeixen gomes, glúcids i midons modificats per aconseguir una salsa o brou espès.
       

      Què es l'alimentació natural o holística?
      És aquella alimentació lliure de productes químics que ens permet donar-li al nostres Gossos o Gats una millor qualitat de vida. Els resultats d'una alimentació natural salten a la vista. Els nostres amics de quatre potes creixen d'una manera més regular, el seu pel es torna més brillant i desapareixen els problemes d'al.lèrgies a la pell.

     Què és l'alimentació orgànica o ecològica?
      És aquella que, a més de ser natural, està composta per ingredients que no han estat tractats amb productes agroquímics ni son transgènics. La carn utilitzada prové d'animals que no han estat tractats amb hormones per accelerar el seu creixement, ni antibiòtics i viuen en llibertat afavorint així la seva salut en no haver patit estrès durant el creixament.

      Què defineix la qualitat d'un producte?
      Són molts els aliments comercials de gran consum que contenen subproductes d'origen animal. Aquests són productes de rebuig de molt baixa qualitat que afecten negativament la digestabilitat. L'aliment que conté subproductes es deteriorarà amb més facilitat provocant gasos indesitjables als nostres Gossos i Gats. A més,els excrements del nostre Gos o Gats seran tous i abundants

      El propietari que desitja donar-li la millor nutrició a la seva mascota ha de triar un producte lliure de substàncies químiques que alterin la seva conducta alimentària, que no continguin aliments transgènics i sobretot ha de buscar productes que continguin carn apta per a consum humà evitant així l'alimentació amb deixalles de baixa qualitat de cadenes alimentàries. 
      Un bon indicatiu per assegurar-se que la seva mascota està rebent una alimentació de qualitat es veu reflectit directament en el pelatge, que serà brillant, i els excrements, que seran compactes i menys freqüents.

 

      (1) fragments extrets del llibre "Nutrició canina i felina.Guia per a professionals dels animals de companyia." "Case,Carey,Hirakawa,Daristole"

EtiquetasEtiquetes: Pinso Natural, Alimentació natural per a Gossos i Gats, Husse Girona,Holistica, Gossos Girona
Comentarios9128 Comentaris
Arxivat a La Salut del Gos per Husse Girona el 29/01/2012
Quan el teu gos té mal alè.....

Es molt possible que sigui degut a una salut oral deficient la qual es relativament fàcil de rectificar. HUSSE GIRONA us dona unes quantes dades a tenir en compte al respecte : 

 

LA PLACA DENTAL :
 

La saliva del gos té una protecció mecànica i química contra els microbis de la cavitat oral. La boca de les nostres mascotes en realitat conté molts agents patògens, molts adquirits des del propi medi ambient en el que es mouen i també adquirits durant la  "auto-neteja" del seu propi cos. Els bacteris poden créixer i per tant adherir-se a la superfície de la dent  formant una capa transparent,relativament por visible: la placa dental . S'adhereix fermament a l'esmalt de les dents i prolifera ràpidament.


Des de les 2 o 3 setmanes, aquesta placa ja és responsable dels minerals a la saliva (principalment calci i fosfat). Es va formant una escorça sobre l'esmalt dental poc a poc: comença a ser visible amb un color groc caqui i fins i tot pot arribar a un gruix de 02/03 mm en els casos més avançats. El carnívorsuperior (dents més grans!) són les dents més freqüentment afectades. Alguns molars, de vegades, també queden completament coberts , sobretot en casos no tractats i edat avançada. La placa adquireix una olor molt dolenta, que és sovint el primer signe que avisa al propietari de l'animal.

A poc a poc, aquestes plaques i el carrall es filtren per sota de la geniva, els teixits s'inflamen i provoquen  una línia de color lila-vermell visible a la vora de les genives: és la gingivitis. L'animal en aquest moment pot perdre fins i tot la gana (a causa d'un dolor local). 

Els ossos dentals i els lligaments també arriben a esser atacats. Si s'ignora el problema, la infiltració dels bacteris podria acabar amb l'afluixament i la pèrdua de la dent. El sagnat causat és una bona oportunitat perquè els bacteris passin al torrent sanguini i poden passar fins i tot a alguns òrgans importants (com els ronyons, pulmonsi cor, sobretot, i més de tant en tant al fetge i les articulacions). En casos severs, les complicacions generades poden posar en perill la vida del gos o del gat.

 

ELS FACTORS QUE PROMOUEN EL PROBLEMA


En la naturalesa, la masticació de la presa i l'aixafament amb les dents de les plomes, els pèls i ossos sovint tenen una funció mecànica d'auto-neteja. En canvi , el menjar humit , malgrat es pugui tractar d'un aliment que doni una bona nutrició i un bon sabor, no es aconsellable, doncs no aporta aquests beneficis..   La manca de masticació és evident en els gossos que només mengen alimentació humida, per tant ,aquest tipus de menjar només es aconsellable com a complement. Les races petites o amb musell curt sovint tenen problemes dentals ja que les dents es superposen, creant buits on s'hi introdueixen restes de menjar. La persistència de dents de llet també promou la placa. L'absència de dents en una part de la mandíbula també pot provocar més placa ja que redueix la fricció mecànica amb les dents oposades i per tant accelera el dipòsit de carrall.

Els animals més vells són més sensibles: el 85% dels gossos i gats majors de 5 anys es veuen afectats. Algunes malalties (com la insuficiència renal, diabetis, hipotiroïdisme ...) també promouen el carrall (sarro)
I finalment, també hi ha una innegable predisposició genètica individual.QUAN ANAR AL SEU VETERINARI


Una vegada que la placa dental ja està present no teniu altres opcions per fer una visita al veterinari per a una bona neteja.Tan sols el veterinari pot deixar lliure de placa i carrall les dents del vostre amic amb una neteja professional. Els ossos per netejar i altres opcions com els raspalls de dents no seran prou eficaces per eliminar la placa dental (ho son per prevenir-ho) . El seu veterinari també l'informara sobre  totes les mesures correctives d'atenció sobre l'higiene bocal del seu Gos.

Aconsellem sempre alimentar el seu Gos o Gat amb aliment sec (més abrasiu). L'utilització d'objectes per mastegar (ossos masticables,etc) també son una bona opcióper eviar l'acumulació de placa o carrall a HUSSE li oferim productes 100% naturals per aquesta finalitat.


En Gossos molt sensibles, l'aplicació de pasta dental per a gossos amb un raspall tres cops per setmana (si la seva mascota li ho permet) és la millor solució. Sovint es requereixen pastes de polir i antisèptiques (preguntar veterinari) que limiten l'adherència a l'esmalt dental. Les pastes de dents masticables són fàcils d'usar, però sovint ràpidament engolides per al gos. Els ossos per mastegar impregnats o enriquits amb ingredients com la glucosamina o la condroitina son els més acceptats pels animals (tan per al gust com per el joc que suposa per a ells mastegar un os d'aquestes característiques).-exemple : Tugg Plus de Husse. Donar un os d'aquestes característiques és sempre una bona distracció per al gos i té la funció de raspall de dents natural. Aneu molt amb compte amb els ossos molt durs quan la seva mascota ja te una edad o quan té les dents afectades per alguna patologia (risc de fractura). 


Si el carrall persisteix sovint tot i els esforços i accions que vosté realitza per evitar-ho, pregunti al seu veterinari per descartar que no hi hagi una malaltia sunjacent. En cas de complicacions, l'administració d'antibiòtics és essencial.


  
CONCLUSIÓ
:

La placa dental és un problema molt comú però fàcil de tractar, sempre que es vagi en compte i es faci prevenció. Snacks de bona textura, poc fibrosos, com els snacks de HUSSE, poden ajudar a prevenir aquesta afecció. La visita al veterinari,però, es essencial per a diagnosticar els problemes de boca del seu Gos abans de considerar qualsevol acció preventiva. 

       

Consulti sobre les nostres diferents varietat de snacks naturals a la nostra botiga online www.hussegirona.cat o trucant al 609601621 o bé enviant un mail a girona@husse.cat.

 

EtiquetasEtiquetes: Gos, placa dental, carrall, tugg plus,husse
Comentarios1901 Comentaris
Pàgina 2 de 2
Anar a la pàgina  
crear tienda online